Groot Meester
 H.E Mgr. Luis Jose Martinez

Luis Jose MARTINEZ woonde in zijn jeugd in de VS en DUITSLAND, hoewel hij voornamelijk in PUERTO RICO woonde. 

Toen hij opgroeide was hij betrokken bij maatschappelijke organisaties zoals LEO (Youth of Lions International), Boy Scouts of America en later de CIVIC AIR PATROL. 

Hij studeerde aan de Youngstown State University in Youngstown, OHIO en studeerde af met een BSAS in strafrecht en Spaans. 

Na zijn studie werkte hij bij het Affirmative Action Office, waar hij verantwoordelijk was voor een beursprogramma dat werd gesponsord door de Amerikaanse regering.

Terug in Puerto Rico doceerde hij zowel Spaans als Engels op verschillende katholieke scholen, voordat hij bij de PR Corrections Administration diende als reclasseringsambtenaar.
Terwijl hij in de Correction Administration werkte, werd hij vice-president van de Union of Civilian Employees in the Corrections Administration.
In Florida werkte hij als kinderbeschermingsonderzoeker voor de regering en werd later de CEO van zijn eigen privédetectivebedrijf:
" AGENCY for SECURITY and INVESTIGATIVE SERVICES", Inc.

Vele jaren diende hij in de OSMTJ - Orde. Na geridderd te zijn bekleedde hij verschillende functies binnen OSMTJ.
Hij werd de leider van de Templar Academy en werd officier, grootofficier, grootkruisofficier en later de grootprior van Puerto Rico en Florida, VS.

Door meningsverschillen binnen de groep splitsten hij en een twintigtal Grand Priors (wereldwijd) zich af en eind 2021/begin 2022 lieten ze officiële en onafhankelijke verkiezingen organiseren door de Portugese tak van de Tempeliers: OSMTU om wereldwijd legitimiteit.

Broeder Luis J. MARTINEZ werd gekozen als de nieuwe officiële GROOTMEESTER om OSMTJ int. te dienen en te leiden.